POWer traject
0
 0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Terugblik op de beste tips en tricks

16 september 2021

Terugblik op de beste tips en tricks

Elke maand deel ik met mijn blogs handige en nuttige tips en tricks om het werkleven fijner te maken. Ik leer je met mijn blogs om je tijd beter in te delen, structuur te creëren en hoe je je (digitale) archief op orde krijgt. Met deze blog blik ik terug op de blogs van het afgelopen half jaar. Zodat je geheugen weer even opgefrist wordt en je makkelijk de tips en tricks terugleest.

Januari – Je brein schreeuwt om rust

Privé en werk zijn in deze tijd moeilijker te scheiden dan ooit. 2020 was een bijzonder jaar en we weten bijna niet beter dat we thuiswerken. Het hoort bij het ‘nieuwe normaal’. Je bent altijd bereikbaar en vaak werk je in het weekend of avond nog een uurtje door. Je belast jezelf zonder dat je het door hebt en staat constant aan. Waar we niet bij stilstaan is dat je brein hierdoor geen hersteltijd krijgt. Dit merk je pas wanneer je brein signalen begint af te geven. Het is tijd om gas terug te nemen, anders ligt een burn-out op de loer. Met deze blog wil ik jou hierop wijzen. Hoe je een overbelast brein herkent, wat de signalen zijn en wat je zelf kunt doen. Zorg in ieder geval voor een braindump in ToDoIst, laat de systemen VOOR je werken.

Februari – Werken in de Cloud

Een Cloud is een onlineomgeving waar al je bestanden zijn opgeslagen. In deze tijd werken we bijna allemaal in de Cloud. Daarom schreef ik deze blog over de voordelen en de nadelen van het werken in de Cloud. Voor mij wegen de voordelen zeker op tegen de nadelen en ik ben enorm fan van het werken in de Cloud. Ook geef ik je in deze blog tips over hou jij veilig werkt in de Cloud. Maar zorg regelmatig voor een externe back-up!

Maart - Werken met e-mail doe je zo

Omdat ik zelf ondernemer ben weet ik hoeveel stress e-mails opleveren. Elke keer afgeleid worden door binnenkomende mails en een inbox die overstroomt. Heel vervelend en het leek me een goed idee om jou te leren hoe het anders kan. Met deze blog leer ik je hoe jij je mailbox snel organiseert en hoe jij er grip op houdt zonder er hele dagen mee bezig te zijn. Weet je na het lezen van deze blog nog niet helemaal waar je moet beginnen? Mail mij dan, we gaan direct aan de slag met het opruimen, organiseren en ordenen van je mailbox. Met praktische handvatten die je gelijk toepast.

April – Tijdsurfen

Tijd komen we allemaal te kort. We zijn hierdoor een ster in multitasken geworden en denken dat we dan heel productief zijn. Helaas is dit niet de manier om je tijd in te delen. Daarnaast is het helemaal niet goed voor je en raak je snel gestrest en heb je een opgejaagd gevoel. Met deze blog leer ik je hoe je tijdsurfen toepast met de 7 aanwijzingen die erbij horen. Het is iets wat past bij je natuurlijke manier van doen. Hierdoor neem je het makkelijker aan en wordt het veel sneller een gewoonte.

Mei – Grenzen aangeven

Grenzen aangeven is moeilijk voor iedereen. Maar je grenzen aangeven is belangrijk voor je eigen bestwil. Voor je het weet staat je agenda anders volgepland tot de laatste minuut. Met klusjes en taken waarvan de helft van iemand anders is. Door grenzen te stellen maak je duidelijk hoe je behandeld wilt worden en maak je ruimte voor jezelf. Dit is heel belangrijk anders liggen mentale en emotionele klachten op de loer. Met deze blog leer ik je hoe je voor jezelf opkomt, doelen stelt en leert nee te zeggen zonder dat je je daardoor schuldig voelt.

Juni – Feng Shui op de werkplek

Ligt je bureau ook altijd bezaaid met papieren en mappen? Dat is niet zo vreemd, want het lukt bijna niemand om de werkplek geordend en netjes te houden. Dat is ook niet zo gek met drukke tijden en deadlines die af moeten. Toch is een eeuwenoud gezegde: Een opgeruimd bureau staat voor een opgeruimde geest. Met Feng Shui geef je jouw werkplek een opruimbeurt en hoef je voortaan niet meer te zoeken tussen rondslingerende pennen, papieren en lege koffiekopjes. In deze blog leer ik je wat Feng Shui betekent en hoe je het toepast.

Inspireren met blogs

Met mijn blogs wil ik jou natuurlijk inspireren. Met mijn kennis, handige tips, trends en wat ik doe als professional organizer. Wil je wekelijks tips ontvangen? Volg mij dan op Instagram of LinkedIn. Hier deel ik wekelijks handige informatie die je helpt om je tijd beter in te delen en je werkleven een stuk plezieriger te maken. Leuk als je erbij komt!

Delen: 
One2organize
Von Ossietzkypad 35
3069VS Rotterdam
KVK nummer: 57539731
Mail: info@one2organize.nl
Tel: 06-284 66 353
© Copyright 2022-2023 - Gemaakt door YouniekLink
homeapartmentfile-empty