POWer traject
0
 0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Met deze 10 tips orde in je smartphone

11 november 2021

Met deze 10 tips orde in je smartphone

Iedereen heeft een smartphone in deze tijd. Ze worden steeds slimmer en je kunt er steeds meer mee. Dat is waarom jij en ik ook veel apps downloaden. Omdat ze makkelijk zijn en we vinden dat ze efficiënt zijn en veel tijd besparen. Maar is dat ook zo? Dagelijks raken we het scherm van onze mobiel ongeveer 3000 keer aan, waaronder honderden keren om een app te openen. Best frustrerend om tussen al die icoontjes de juiste app te vinden. Dit werkt juist erg tijdrovend. Omdat wij onze telefoon zoveel gebruiken deel ik met deze blog handige tips om jouw mobiele telefoon te organiseren.

Zet apps in categorieën

Orden je apps door ze te groeperen in categorieën. Dit scheelt je behoorlijk veel ‘geswipe’ tussen alle losse apps op je scherm. Dit is heel makkelijk om te doen en bespaart je veel tijd. Je maakt een map aan door een app ingedrukt te houden. Vervolgens sleep je deze app naar het hoofdscherm van je smartphone. Verplaats de app bovenop een app die je samen in dezelfde categorie wilt. Zo verandert dit automatisch in een map. Nu nog even de map aanklikken en een naam geven. Je kunt verschillende categorieën gebruiken:

  • Social media
  • Documenten
  • Tools
  • Weer en verkeer

Tip: Werk met werkwoorden

Bij het sorteren van apps is het handig om van je apps werkwoordmapjes te maken. Hiermee maak je het jezelf nog makkelijker.

  • Zoeken: Google, Maps, Contactpersonen etc.
  • Organiseren: Agenda, notities, ToDoIst en Monday etc.
  • Delen: Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat etc.
  • Communiceren: WhatsApp, Messenger etc.
  • Vastleggen: Camera, video etc.

Sorteer apps op kleur

Net als met je agenda is het ook mogelijk om je apps te sorteren op kleur. Veel icoontjes van apps hebben dezelfde kleur en herken je altijd. Denk maar eens aan het blauwe icoontje van Facebook, het gele van Snapchat of de groene van WhatsApp. Om het op kleur te sorteren maak je het jezelf makkelijker. Vooral als je visueel bent ingesteld of elke keer twijfelt of Snapchat nu in de categorie vastleggen of delen hoort.

Verplaats apps die je veel tijd kosten

Sommige apps zijn tijdrovend en misschien wel een beetje verslavend. Denk maar eens aan het spelletje Candy Crush of social media waarop jij uren verliest in het scrollen door verhalen en reels.  Wil je hiermee minderen dan raad ik je aan om deze apps naar een ander scherm te verplaatsen. Hierdoor word je minder snel afgeleid door deze apps. Nog beter is het om deze apps helemaal van je scherm te verwijderen.

Orden foto’s in albums

Ik maak altijd heel veel foto’s en ik weet bijna zeker dat jij dit ook doet. Het is superhandig om je foto’s in albums te ordenen. Dit scheelt je veel zoekwerk. Maak verschillende albums zodat je alles sorteert. Dit kost evenveel tijd om 4657 foto’s te sorteren, maar geloof me je hebt hier straks profijt van. Maak bijvoorbeeld één vast album voor belangrijke zaken, zoals het nummerbord van je auto, de wificode of een lijstje met codes die je vaak nodig hebt. Op deze manier loop je al je foto’s door en stop je ze in het album wat erbij hoort. Foto’s die je niet nodig hebt, kun je gelijk verwijderen.

Kies welke melding je wel of niet wilt ontvangen

Verschillende meldingen die bij elke app horen zorgen ervoor dat je telkens wordt afgeleid. Wees daarom kritisch op welke meldingen je wilt ontvangen. Helemaal tijdens werktijden. Bij instellingen is het mogelijk om dit per app in te stellen. Wil je dat je telefoon gaat trillen? Of komt er alleen een melding in je scherm. Ik raad je aan om je telefoon helemaal op stil te zetten wanneer jij aan het werk bent. Zo word je niet afgeleid door social media en andere zaken.

Elimineer contacten

We hebben allemaal wel 3 x een Piet in onze telefoon staan, of 4 keer een Jan omdat die telkens van nummer veranderd. Het is tijd om contacten samen te voegen, alle informatie over Jan bij elkaar te zetten en contacten weghalen waar je geen contact meer mee hebt. Dus zit je een keer in de trein? Of ben je nog niet aan de beurt in de wachtkamer bij de tandarts? Dan is dat het ideale moment om dit soort klusjes te doen.

Verwijder ongebruikte apps

Het is leuk om veel apps te hebben, en wanneer je ze download denk je ook vaak dat je het echt nodig hebt. De realiteit is dat dit niet zo is. Vaak gebruik je sommige apps maar één keer om te proberen en vervolgens staan ze onnodig ruimte in te nemen op je scherm. Verwijder deze apps gewoon als je ze niet of nauwelijks gebruikt.

Heb je een iPhone dan ga je naar instellingen – Algemeen – IPhone opslag.

Heb je een Android dan ga je naar Instellingen – Opslag – Ruimte vrijmaken.

Zorg voor een goede back-up

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo is dat ook met je telefoon. Voor je het weet valt hij in het water en is een bak rijst niet voldoende. Het is balen natuurlijk maar als je alles kwijt bent dan heb je een nog groter probleem. Zorg voor een goede back-up van alles op je telefoon. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden in de Cloud. Lees hier meer over werken in de Cloud. Sla ook altijd een backup op op een externe harde schijf. Ik ben groot voorstander van het werken in de Cloud, maar zonder internet kun je niet bij je spullen.

WhatsApp zakelijk op je computer

Installeer WhatsApp zakelijk op je computer en probeer zakelijke gesprekken ook op je computer af te handelen. Ga naar web.whatapp.com en volg de stappen hoe je jouw telefoon koppelt. Wanneer je aan het werk bent heb je geen excuus om je smartphone te pakken bij een binnenkomend bericht.

Bespaar tijd door je smartphone te ordenen

Jij en ik maken allebei dagelijks gebruik van onze mobiel telefoon en weten allebei hoe belangrijk sommige apps voor ons zijn. Om eerlijk te zijn kan ik niet meer zonder sommige apps. Dan denk ik alleen nog maar aan het checken van mijn e-mail, mijn social media enz. Eerlijk is eerlijk zonder apps zou het leven er een stuk saaier uitzien. Met bovenstaande tips orden jij je smartphone op een gemakkelijke manier. Juist omdat je er dagelijks gebruik van maakt!

Heb je hulp nodig bij het organiseren van je smartphone?

Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij het organiseren van jouw (werk)leven? Vraag dan een gratis proefsessie aan!

Delen: 
One2organize
Von Ossietzkypad 35
3069VS Rotterdam
KVK nummer: 57539731
Mail: info@one2organize.nl
Tel: 06-284 66 353
© Copyright 2022-2023 - Gemaakt door YouniekLink
homeapartmentfile-empty