POWer traject
0
 0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

De 5 beste Timemanagementboeken

23 mei 2023

De 5 beste Timemanagementboeken

Timemanagement is een belangrijke vaardigheid om te hebben in ons drukke en hectische leven. Heb jij ook wel eens het gevoel dat er altijd te weinig uren in een dag zitten? Heb je moeite om je tijd efficiënt te gebruiken en lukt het niet om werkzaamheden af te ronden? Dan raad ik je aan om een timemanagementboek te lezen. Timemanagement boeken zijn een nuttige bron van informatie voor iedereen, ook voor jou, om productiviteit te verbeteren en tijd beter te beheren. Deze boeken bieden vaak praktische tips, strategieën en technieken om taken te prioriteren, tijd te beheren, afleidingen te vermijden en efficiënter te werken.  In deze blog deel ik mijn 5 beste timemanagement boeken die je kunt lezen om je vaardigheden op dit gebied te verbeteren.

Dit is waarom jij ook timemanagementboeken moet lezen

Timemanagement boeken zijn een perfecte manier om je vaardigheden op het gebied van productiviteit, planning en organisatie te verbeteren. Deze boeken bieden praktische tips en strategieën om je tijd efficiënt te gebruiken en je doelen te bereiken. Of je nu op zoek bent naar manieren om je werkdruk te verminderen, een betere balans tussen werk en privé te creëren of om je persoonlijke en professionele doelen te bereiken, er is altijd een timemanagement boek dat bij je past. Door het lezen van een timemanagementboek verhoog je je productiviteit en draag je gelijk bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert nieuwe vaardigheden en technieken en als je dit gebruikt in jouw dagelijks leven bespaar je heel veel tijd.

Lees in deze blog de 10 belangrijkste Timemanagement tips.

Timemanagementboek: Een werkweek van 4 uur

Het boek “Een werkweek van 4 uur” is geschreven door Timothy Ferriss. De oorspronkelijke titel is “The 4-hour work week”. Het is een bestseller en heeft veel aandacht gekregen vanwege de titel en de belofte van een leven met meer vrije tijd en minder werk. In dit fijne timemanagement boek draait het om het idee dat de traditionele werkweek van 40 uur niet de enige manier is om succesvol te zijn. Timothy Ferriss stelt met zijn boek voor om te werken aan minimale effectieve activiteit om productiever te zijn en meer tijd over te houden voor de dingen die je belangrijk vindt. Het boek bevat diverse strategieën en tips voor het optimaliseren van je tijd en energie. Daarnaast krijg je advies over hoe je een passief inkomen genereert en hoe je werk kunt uitbesteden. Het boek heeft veel positieve reacties gekregen maar natuurlijk zijn er ook mensen die kritiek hebben. Zij zijn van mening dat het onrealistisch is en niet voor iedereen werkt. Ik vind het juist een boeiend boek dat je uitdaagt om je leven en carrière op een andere manier te bekijken. Koop het boek hier en ontdek het zelf!

Timemanagementboek: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Het boek “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap” is geschreven door Stephen Covey. De oorspronkelijke titel is: “The 7 Habits of Highly Effective People”. Het boek is een klassieker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap en is vertaald in meer dan 40 talen! Dit timemanagementboek draait om de zeven gewoonten die volgens Covey essentieel zijn voor effectief leiderschap en persoonlijke groei. Deze zeven gewoonten zijn:

 1. Wees proactief – Neem verantwoordelijkheid voor je leven en acties.
 2. Begin met het einde in gedachten – Definieer je doelen en werk er actief aan.
 3. Belangrijke zaken eerst – Focus op wat echt belangrijk is en handel daarnaar.
 4. Denk win-win – Zoek naar oplossingen die voor iedereen gunstig zijn.
 5. Eerst begrijpen – Luister aandachtig en communiceer effectief.
 6. Synergie – Werk samen
 7. Blijf scherp – Investeer in jezelf om je energie te behouden.

Het boek bevat meerdere voorbeelden, anekdotes en handige oefeningen om de zeven gewoonten in de praktijk te brengen. Covey vindt dat het ontwikkelen van deze gewoonten niet alleen relevant is voor leiders, maar voor iedereen die zijn of haar persoonlijke effectiviteit wil vergroten. Het is een inspirerend en praktisch boek om leiderschapsvaardigheden te verbeteren en persoonlijke doelen te bereiken. Of je nu een leidinggevende bent of gewoon op zoek naar manieren om jezelf te verbeteren, dit boek is een waardevolle bron van inzicht en inspiratie. Je kunt het boek hier zelf aanschaffen om te lezen.

Timemanagementboek: Opgeruimd! Op het werk

Opgeruimd! Op het werk is geschreven door Marie Kondo en Scott Sonenshein. De oorspronkelijke titel is "Joy at Work: Organizing Your Professional Life. In dit boek delen Kondo en Sonenshein methoden om je werkplek en werkleven te organiseren en te verbeteren, gebaseerd op de principes van de KonMari-methode.

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over het begrijpen van de KonMari-methode en hoe deze kan worden toegepast op de werkplek. Het tweede deel biedt praktische tips en oefeningen om je werkplek te organiseren en te optimaliseren zoals:

 • Het opruimen van papierwerk.
 • Het organiseren van digitale bestanden.
 • Het creëren van een georganiseerde dagindeling.

Kondo en Sonenshein zijn van mening dat een opgeruimde en georganiseerde werkplek de productiviteit verhoogt en helpt bij het verminderen van stress en afleiding. Door het toepassen van de KonMari-methode op je werkplek en werkleven, kun je meer plezier halen uit je werk en een betere balans vinden tussen je werk en privéleven.

"Joy at Work" is een praktisch en inspirerend boek voor iedereen die zijn of haar werkplek en werkleven wil organiseren. Je kunt het boek hier kopen.

Timemanagementboek: Zo word je een ProductiviteitsNinja

Het boek "Zo word je een ProductiviteitsNinja" is geschreven door Graham Allcott. Het is een zelfhulpboek over het verbeteren van je productiviteit en het verminderen van stress in je dagelijkse leven.

Het boek is gebaseerd op de principes van de "ProductiviteitsNinja", die staat voor een persoon die zich richt op het behalen van resultaten door slim en efficiënt te werken. De auteur geeft in het boek praktische tips en strategieën om beter te kunnen plannen, organiseren en prioriteiten te stellen.

Het boek bestaat uit drie delen:

 • Deel 1: Inzicht krijgen in je productiviteit. Hierin wordt uitgelegd wat productiviteit inhoudt en hoe je een beter inzicht krijgt in je eigen gewoonten en patronen.
 • Deel 2: Het toepassen van de ProductiviteitsNinja-principes. Hierin worden de principes van de ProductiviteitsNinja uitgelegd en worden praktische tips gegeven om deze principes toe te passen in je dagelijkse leven.
 • Deel 3: Verder gaan als ProductiviteitsNinja. Hierin wordt uitgelegd hoe je de principes kunt blijven toepassen en hoe je kunt omgaan met tegenslagen en uitdagingen.

Je leert in simpele en praktische stappen hoe je efficiënter en productiever wordt. Graham Allcott laat je zien hoe je met technieken als meedogenloosheid, zelfbewustheid en behendigheid jouw eigen ninjastijl ontwikkelt. Werk met volle aandacht, versla uitstelgedrag en leer om niet harder, maar juist slimmer te werken. Koop het boek hier en wordt zelf een echte ninja!

Timemanagementboek: Getting things done

Dit boek, geschreven door David Allen gaat over timemanagement en productiviteit. Het biedt een methode voor het organiseren van taken en het beheren van tijd en prioriteiten. Deze methode wordt bekend als de “GTD-methode” en is gebaseerd op vijf stappen:

 1. Verzamelen van alles wat je moet doen, moet onthouden of moet afhandelen.
 2. Verwerken van alle verzamelde informatie om er zeker van te zijn dat er geen openstaande acties zijn.
 3. Organiseren van alle taken en informatie in een systeem dat voor jou werkt.
 4. Regelmatig doorlopen van je systeem om ervoor te zorgen dat alles actueel blijft en up-to-date is.
 5. Het uitvoeren van je taken op basis van je prioriteitenlijst en volledige focus op hetgeen wat op dat moment de hoogste prioriteit heeft.

Het boek is onderverdeeld in drie delen:

✔De principes van productiviteit.

✔De praktijk van productiviteit.

✔De kracht van productiviteit.

Elk deel bevat praktische tips en strategieën die je helpen om productiever te zijn en om effectief om te gaan met de dagelijkse stroom van informatie en taken. Ben je nieuwsgierig? Je kunt het boek hier zelf aanschaffen om je productiviteit te verbeteren en je stress te verminderen.

Timemanagementboek: Grip Het geheim van slim werken

"Grip: Het geheim van slim werken" is een boek geschreven door Rick Pastoor. Het is een praktische gids voor het verbeteren van je werk- en tijdsbeheer.

Het boek is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van de auteur als productmanager bij het techbedrijf "Blendle". Het boek biedt praktische tips en strategieën om je werk beter te organiseren en je productiviteit te verbeteren.

Het boek is onderverdeeld in drie delen:

 1. Het ontwikkelen van een productieve mindset: In dit deel wordt besproken hoe je jezelf kunt organiseren en hoe je je productiviteit kunt verbeteren.
 2. Het inrichten van je werk: hier worden praktische tips gegeven over hoe je je werkruimte en werkgewoonten kunt inrichten om zo productief mogelijk te zijn.
 3. Het managen van je tijd: in dit deel worden verschillende technieken besproken die je kunt gebruiken om je tijd efficiënter te gebruiken en om te gaan met afleidingen en onderbrekingen.

Met de no-nonsense aanpak van Rick leer je hoe je rust, ruimte en richting in je werkweek krijgt. Je leert hoe je jezelf uitdaagt ook al heb je het druk. Je gaat hierdoor niet alleen efficiënter aan het werk maar ook effectiever. Zodra je de grip weer hebt krijg je de ruimte voor grotere plannen. Geen ellenlange theorieën, maar zeer toegankelijk geschreven met concrete voorbeelden en praktische tips. Wil jij hier ook vandaag nog mee beginnen? Schaf het boek dan hier aan!

Timemanagementboeken helpen je vaardigheden te verbeteren

In een wereld waarin we altijd tijd tekort komen, zijn timemanagementboeken een waardevolle bron van informatie geworden voor mensen, zoals jij en ik die hun leven beter willen organiseren en meer gedaan willen krijgen in minder tijd. Bovenstaande boeken staan bomvol praktische tips, strategieën en technieken zodat er voor iedereen wel iets te leren is. Het is belangrijk om te onthouden dat het lezen van een timemanagementboek alleen niet genoeg is. Pas de aangeboden informatie ook consequent  toe in de praktijk om de gewenste resultaten te bereiken.  Met de juiste instelling, de juiste tools en de juiste mindset kan timemanagement een haalbare vaardigheid worden die je leven in positieve zin verandert.

Vind je het lastig om de informatie toe te passen in jouw drukke leven? Neem dan contact op en Ik help je om de POWer terug te brengen in je bedrijf, met het structureren en (re)organiseren van je ProcessenOrganisatie en Workflow. Voor nu wens ik je alvast heel veel leesplezier met bovenstaande boeken!

Delen: 
One2organize
Von Ossietzkypad 35
3069VS Rotterdam
KVK nummer: 57539731
Mail: info@one2organize.nl
Tel: 06-284 66 353
© Copyright 2022-2023 - Gemaakt door YouniekLink
homeapartmentfile-empty