Time-management

Tijdsurfen - de methode die jou rust oplevert
Time-management · 15. april 2021
Ken jij de methode tijdsurfen al? Het is een methode waarbij je gezond werkt met rust en aandacht. Want zeg nou zelf, tijd komen we altijd tekort. Hierdoor zijn we vaak een ster in multitasken. Maar dit is niet de manier om je tijd in te delen. Het is niet goed voor je mind en je doet alles net niet helemaal. Hierdoor voel je je vaak gestrest en heb je een opgejaagd gevoel. Is dit voor jou herkenbaar? Met deze blog leer ik je hoe je tijdsurfen toepast met de 7 aanwijzingen.

Je brein schreeuwt om rust
Time-management · 15. januari 2021
2020 gaat de geschiedenis in als een bijzonder jaar. Het jaar dat thuiswerken bij het nieuwe normaal hoort. Alleen thuiswerken zorgt er niet voor dat het rustiger wordt op “de werkvloer”. Privé en werk zijn moeilijker van elkaar te scheiden dan ooit. Je bent altijd bereikbaar en het gevaar om ’s avonds nog even een half uurtje door te werken ligt altijd op de loer.

Time-management · 15. december 2020
Je komt om in het werk maar wordt de hele dag afgeleid door lawaai in je omgeving of ontbrekende en slecht functionerende apparatuur. Hierdoor kun jij niet efficiënt werken, je productiviteit is ver te zoeken en elke avond wanneer de dag voorbij is heb je het werk niet af.

Time-management · 13. november 2020
De ideale werkdag is voor iedereen aan het eind van de dag afsluiten en rustig naar huis gaan. Alles op je to-do-lijst is afgevinkt, je hebt rustig in één ruk kunnen doorwerken en je werd niet gestoord door vervelende telefoontjes en mailtjes. Helaas komt dit zelden voor.

Time-management · 18. september 2020
Wat zijn nou de beste boeken over time-management? Hier de top 5!

Time-management · 17. juli 2020
Het bijhouden van een digitale agenda, of meerdere tegelijkertijd, is een echte uitdaging. Hoe doe je dit zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent en hoe maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden die een digtale agenda heeft. Het voordeel van een digitale agenda is dat je een (groot) deel van de taken kunt uitbesteden aan een programma. Je bespaart zo tijd.

Time-management · 14. mei 2020
Prioriteer je taken en gebruik de Eisenhouwer wijze.